Lengéscsillapító


A lengéscsillapítóról:

A lengéscsillapítók feladata a túlzott, függőleges futómű mozgások elnyelése, a kerekek és a útburkolat közötti kapcsolat folyamatos biztosítása.

A lengéscsillapítók fixen tartják az autót és segítenek a vezetőnek megtartani az uralmat a gépkocsi felett. Ahogy a lengéscsillapítók elhasználódnak, az autó elkezd lesüllyedni, inogni, billegni és úttartása jelentősen romlik. Ez gyenge fékezési képességhez, a gumiabroncsok és más futóműalkatrészek gyors kopásához vezet, a vezető pedig egyre nehezebben tudja biztonságosan irányítani gépkocsiját.

 

Növekvő féktávolság

Bármelyik 60.000 km futásidőt elérő vagy azt meghaladó lengéscsillapító „kopottnak” számít, az elhasználódott alkatrészek pedig jelentősen növelik a gépkocsi féktávolságát. Fékezés közben egy rossz állapotú lengéscsillapító az autó orrának a lesüllyedését okozza. Az orr lesüllyedése a jármű hátsó részének megemelkedésével jár együtt, ami megakadályozza a kerekek megfelelő tapadását. Ezáltal lecsökken a fékező erő és nehezebbé válik a precíz iránytartás.

 

Rendszeres ellenőrzés

A rossz állapotban lévő lengéscsillapító jelentősen fokozza a jármű többi alkatrészének elhasználódását, ezért műszeres méréssel történő ellenőrzése húszezer kilométerenként javasolt. A páros alkatrész a kerekek takarásában van, ezért csak alulról lehet őket szemrevételezni, nincs-e rajtuk sérülés vagy nem szivárog-e belőlük az olaj. Mindenképpen fontos tehát a mérés mellett a lengéscsillapítók szemrevételezése is.

Mivel a működés hiányosságai fokozatosan jelentkeznek, a menettulajdonságok megváltozása csak ritkán érezhető egyértelműen.

Azt, hogy valami már nem az igazi, gyakran csak veszélyhelyzetben vesszük észre. 

Vásároljon nálunk csúcs minőségű Monroe Original vagy Reflex lengéscsillapítót 2 év garanciával.


Több mint 90 éve, a Monroe® márkájú Tenneco lengéscsillapító egyike a legelismertebb elsőrangú menetszabályozó márkáknak.

Lengéscsillapítóink biztonságot és kényelmet nyújtanak a gépjárműnek és innovatív termékfejlesztésükből kifolyólag az autóiparban folyamatosan vezető szerepet töltöttek be.

Például 1999-ben Monroe® piacra dobta az egyedülálló szeleprendszerrel ellátott prémium ReflexTM lengéscsillapítóját. A Monroe® ReflexTM jobb gumiabroncs-útfelület kapcsolatot képes fenntartani, ezért javítja a jármű kezelhetőségét és biztonságát.

2005-ben dobta piacra Monroe® a Continuously Controlled Electronic Suspension-t, mely egy olyan félaktív felfüggesztési rendszer, mely optimális egyensúlyt biztosít a kényelem és az irányíthatóság között. A rendszer folyamatosan szabályozza a csillapítóerőt az útviszonyokkal, a jármű dinamikájával –beleértve a gyorsulási és  kormányzási manővereket-, valamint a vezető tevékenységgel összhangban. Az Öhlins Racing-gel együttműködésben a Tenneco európai mérnökei fejlesztették ki a Monroe® folyamatosan szabályozható elektromos felfüggesztési rendszert (CES) amely egyaránt kielégíti a kényelem és a biztos irányíthatóság követelményeit.

 

FONTOS:

A jármű optimális viselkedése csak 4 db új lengéscsillapítóval érhető el maradéktalanul, minden igényt kielégítően.

 

A lengéscsillapító – mint bármelyik más futómű alkatrész – cseréje után feltétlenül szükség van egy korrekt futómű állításra.

 

ÁRAINK:

 

LENGÉSCSILLAPÍTÓK ( 4DB)  MÉRÉSE SZÁMÍTÓGÉPEN BRUTTÓ 3.810 FT


LENGÉCSILLAPÍTÓK CSERÉJE:


Személygépjármű esetén  REZSIÓRADÍJ: bruttó  12.700 FT


Kisteherautó 3,5T alatti esetén Bruttó 13.970 Ft


 

 Az első óra után minden megkezdett félórát számlázunk.

Minden esetben igaz, hogy hozott alkatrészekre sem felelősséget, sem garanciát nem vállalunk! 

Az egyes szerviz feladatok elvégzésének munkaidő igényét AutoData adatbázis segítségével határozzuk meg. 

Az elírás és tévedés jogát fenntartjuk!

 


 

AZ ÁRAK AZ ÁFÁ-T TARTALMAZZÁK!

 

 2015-12-15 18:47

Vissza